Termeni si Conditii de utilizare a site-ului si serviciilor iMatematica.ro

TERMENI

iMatematica sau site-ul reprezinta site-ul imatematica.ro si subdomeniile acestuia administrate de echipa imatematica.ro.

Serviciile oferite de imatematica.ro reprezinta accesul la informatiile / datele / imaginile / documentele / link-urile / etc. continute de site-ul, structura imatematica.ro pe Sectiuni, SubSectiuni si Pagini.

Utilizatorul reprezinta orice persoana care viziteaza sau acceseaza site-ul iMatematica.ro sau care doreste sa utilizeze sau utilizeaza serviciile oferite de imatematica.ro.

Membrul este un Utilizator care s-a inregistrat in cadrul site-ului imatematica.ro avand un Cont de Membru in care este autentificat cu username si parola.

Non-Membrul este un Utilizator sau un Membru care s-a inregistrat in cadrul site-ului avand un Cont de Membru dar care nu este autentificat / logat in cadrul site-ului. El trebuie sa se autentifice in cadrul imatematica.ro (utilizand username-ul si parola proprie) pentru ca imatematica.ro sa il poata identifica ca Membru.

Contul de Membru reprezinta un cont, prin care un Utilizator poate fi identificat de catre imatematica.ro, si pe baza caruia Utilizatorul are acces la anumite Servicii furnizate de imatematica.ro.

Moderatorul este o persoana care face parte din Echipa imatematica.ro care se ocupa cu analizarea informatiilor introduse de catre Utilizatori in cadrul site-ului.

Administratorul este o persoana care face parte din Echipa iMatematica care se ocupa de partea tehnica a site-ului si de relatiile cu Utilizatorii.

PREZENTAREA SI ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

Prezentele conditii universale de servicii (acest “acord”) au rolul unui contract intre imatematica.ro si Dvs. (in calitate de Utilizator) si intra in efect din data acceptarii sale electronice.
Acest acord stabileste termenii si conditiile generale de utilizare a serviciilor imatematica.ro, achizitionate sau accesate prin intermediul site-ului imatematica.ro (acest site).
Acceptarea electronica a prezentelor termeni si conditii inseamna ca ati citit, inteles, recunoasteti si sunteti de acord sa respectati conditiile prezentului acord.

Accesarea Imatematica.ro, vizitarea oricarei pagini din site-ul Imatematica.ro, utilizarea serviciilor sau a informatiilor oferite de imatematica.ro constituie acceptarea electronica a Dvs. asupra conditiilor prezentului acord incepand din momentul accesarii site-ului.
In cazul in care nu sunteti de acord cu prezentele conditii aveti obligatia de a nu folositi imatematica.ro, serviciile imatematica.ro si nici o informatie continuta in cadrul Imatematica.ro.

1. PROTECTIA PROPRIETATII INTELECTUALE

Continutul si designul imatematica.ro (precum si orice alt material avand legatura cu imatematica.ro) trimis Utilizatorului prin email sau furnizat Utilizatorului in orice alta modalitate (ca, spre exemplu: articole, design si orice alte materiale care formeaza Continutul Imatematica.ro si care se va numi in continuare “Continut Imatematica”), apartin imatematica.ro – acolo unde acest lucru este specificat expres ori nu este specificat un alt autor (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala.

Nu se poate utiliza, reproduce sau permite nimanui sa reproduca sau sa utilizeze Continutul Imatematica fara a detine o permisiune scrisa in prealabil din partea Imatematica.ro.
De asemenea, este interzisa reproducerea, in orice fel, integral sau partial, a informatiilor cuprinse in cadrul site-ului fara acordul scris si prealabil din partea Imatematica.
Nerespectarea acestor conditii reprezinta o frauda conform Legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

2. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Politica Imateamtica.ro este aceea de a respecta intimitatea Membrilor sai. Imatematica.ro nu va dezvalui sau edita datele Membrilor in afara cazului in care acest lucru este cerut de lege sau este necesar pentru a se proteja si apara drepturile sau daca ii este explicit cerut de catre Membru.

3. Sectiunea FORUM

Orice persoana Non-Membru are posibilitatea vizualizarii mesajelor postate in cadrul Forumului, dar nu are posibilitatea postarii de mesaje noi decat daca este autentificata in contul de Membru.

Imatematica.ro asigura Membrilor posibilitatea de a posta opiniile personale in cadrul sectiunii Forum. Membrii au dreptul sa posteze mesaje pe Forum doar in categoriile aferente subiectului in discutie, iar mesajul trebuie postat o singura data doar in cadrul respectivei categorii. Daca mesajul reprezinta un raspuns sau comentariu la un mesaj existent in cadrul Forumului acesta va fi postat ca raspuns la mesajul respectiv. Membrul isi asuma responsabilitatea juridica pentru titlul si continutul mesajului postat, iar in cazul unei actiuni juridice imatematica.ro isi rezerva dreptul sa dezvaluie toate informatiile pe care le are legate de Membrul respectiv.

Prin postarea unui mesaj pe Forum, Membrul intelege ca mesajul respectiv va ramane definitiv in cadrul Forumului, imatematica.ro neavand nici o obligatie de a sterge un mesaj sau un subiect nici chiar in cazul inn care Membrul care l-a postat isi schimba parerea si doreste sa il stearga.

Membrul intelege si este de acord ca este singurul responsabil de continutul mesajului postat pe Forum.
Site-ul imatematica.ro nu este responsabil pentru decizia oricarui Membru de a dezvalui anumite informatii personale in cadrul Forumului. De asemenea, imatematica.ro nu este responsabil pentru eventualele pierderi sau neplaceri cauzate de catre un tert pe baza informatiilor dezvaluite de Membru in cadrul Forumului.
Site-ul imatematica.ro il sfatuieste pe Membru sa selecteze cu grija informatiile care le face publice pe Forum.

3.1. Conditii de postare

Mesajul, semnatura si avatarul trebuie sa respecte urmatoarele conditii de postare:
- sa fie postat o singura data;
- sa nu contina injurii la adresa unui tert;
- sa aiba o logica (nu este scris de dragul de a posta mesaje);
- sa nu fie scris cu caractere: mari, colorate strident, bolduite, etc. in vederea atragerii atentiei;
- sa nu creeze confuzii;
- sa nu prezinte o realitate falsa;
- sa nu aiba un continut ilegal, imoral sau ofensator;
- sa nu fie in vederea cererii / oferirii / cumpararii de produse / servicii;
- sa nu fie in vederea oferirii / cererii de locuri de munca;
- sa nu faca referire la oferirea de servicii erotice / sexuale;
- sa nu contina un caracter politic;
- sa nu reprezinte o reclama;
- sa nu contina link-uri care fac trimitere catre un site: virusat, indecent, imoral, ilegal, care are un continut pornografic sau pentru servicii sexuale, videochat, etc.
- subiectele si/sau raspunsuri trebuie sa fie strict la obiect si in legatura cu sectiunea din forum in care sunt postate; devierea de la subiect sau sectiunea din forum atrage stergerea subiectului in cauza;
- orice imagine trebuie sa respecte aceste conditii de postare aferente mesajului.

Membrul intelege si este de acord ca imatematica.ro are dreptul:
- sa stearga orice mesaj / semnatura / avatar daca acestea nu respecta conditiile de postare sau este considerat ca fiind inadecvat;
- sa restrictioneze partial sau total accesul Membrului la site daca mesajul / semnatura sau avatarul publicat incalca conditiile de postare;
- sa editeze orice mesaj in vederea stergerii portiunilor din mesaj care incalca regulile de postare;
- sa editeze orice mesaj in vederea corectarii eventualelor greseli gramaticale, de ortografie sau de punctuatie.
Aprecierea asupra existentei situatiilor mentionate mai sus este la latitudinea Echipei imatematica.ro.

3.2. Alte Informatii

In cazul in care contul Membrului este dezactivat sau banat mesajele vor ramane publice in cadrul site-ului.
Imatematica.ro isi rezerva dreptul de a pastra o arhiva cu toate mesajele postate de Membru in cadrul site-ului.

3.3. Avertizari

Este posibil ca unii Membri sa introduca pe site mesaje care contin informatii / realitati false. De asemenea, este posibil ca unii Membri sa se foloseasca de anumite mesaje pentru a comite fraude.
Imatematica.ro nu este responsabil pentru decizia oricarui Utilizator de a folosi, in mod direct sau indirect, informatiile specificate in mesajele altor Membri.
De asemenea, imatematica.ro nu este responsabil pentru eventualele pierderi sau neplaceri aparute din cauza utilizarii informatiilor postate de Membrii site-ului.
Imatematica.ro recomanda tuturor Utilizatorilor sa selecteze cu grija ce informatii vor publica sau vor folosi in / din mesajele publicate pe site in sectiunea Forum.

4. Modificarea sectiunilor

Imatematica.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe Sectiunile Site-ului cu sau fara notificarea Utilizatorilor.

Imatematica.ro nu poate fi facuta raspunzatoare in fata Utilizatorilor sau a unei terte parti daca imatematica.ro isi va folosi dreptul de a modifica sau intrerupe Sectiunile.

5. Modificarea contractului

Imatematica.ro poate schimba prezentele Termeni si Conditii in orice moment fara nici o notificare prealabila.

Fiecare Utilizator are obligatia de a citi Termenii si Conditiile (din aceasta pagina) de fiecare data cand acceseaza site-ul imatematica.ro sau serviciile imatematica.ro.
Daca Utilizatorul nu este de acord cu modificarile are obligatia sa renunte imediat la folosirea site-ului si a serviciilor imatematica.ro.

Folosirea in continuare a site-ului imatematica.ro sau a serviciilor imatematica.ro constituie un raspuns afirmativ din partea Utilizatorului de acceptare a conditiilor si acordul Utilizatorului de a se conforma noilor Termeni si Conditii.

6. Limitarea raspunderilor

Imatematica.ro nu poate fi raspunzatoare pentru orice daune directe, indirecte, speciale sau tangentiale, rezultand din folosirea sau incapacitatea de folosire a sectiunilor site-ului.

7. Norme de etica; Reglementari legale

Utilizatorul intelege si este de acord ca este singurul raspunzator pentru continutul mesajelor si a materialelor postate in cadrul site-ului.

Folosirea de catre Utilizator a site-ului intra sub incidenta tuturor legilor si reglementarilor aplicabile la nivel local, de stat, national si international.

Utilizatorul este de acord: sa nu foloseasca site-ul in scopuri ilegale; sa nu interfereze sau sa afecteze retelele conectate la site; sa respecte toate reglementarile, politicile si procedurile in vigoare.

Serviciile folosesc reteua Internet pentru a trimite si primi anumite date; de aceea comportamentul Utilizatorului intra sub jurisdictia reglementarilor, politicilor si procedurilor retelei Internet. Utilizatorul nu va folosi site-ul pentru a posta mesaje obscene sau injurii pentru orice persoana care nu a acordat permisiunea expresa pentru a fi inclusa in acest proces.

Utilizatorul consimte sa nu transmita prin mesajele, anunturile, imaginile, link-urile si materialele postate nici un fel de materiale ilegale, hartuitoare, defaimatoare, abuzive, amenintatoare, daunatoare, vulgare, obscene sau de orice alta asemenea natura. Utilizatorul consimte in continuare sa nu transmita nici un fel de material care sa incurajeze un comportament care ar constitui un delict penal, sa duca la raspunderi civile sau sa violeze orice lege sau reglementare locala, de stat, nationala sau internationala in vigoare.

Utilizatorul intelege si este de acord ca imatematica.ro are dreptul, la propria discrietie si fara nici o explicatie, sa suspende in orice moment accesul Utilizatorului la site si la serviciile oferite si sa stearga sau sa editeze orice material uploadat de Utilizator in cadrul site-ului.

Imatematica.ro, va putea, la propria discretie, sa termine imediat accesul la site daca comportarea Utilizatorului nu se va conforma prezentelor Conditii.

8. Degrevare

Utilizatorul este de acord sa protejeze si sa asigure site-ul imatematica.ro, moderatorii, angajatii si proprietarii site-ului impotriva oricaror actiuni, cereri, pierderi, daune, costuri (incluzand si onorariile avocatilor), cheltuieli, amenzi, judecati sau alte obligatii rezultate sau in legatura cu orice alta actiune care tine de Utilizator.

9. Politica imatematica.ro legata de fraude

Numim “frauda”:
- orice incercare de copiere / preluare a continutului site-ului fara acordul prealabil in format scris din partea imatematica.ro;
- orice incercare de transmitere de mesaje in masa catre alti Membri imatematica.ro;
- orice mesaj, anunt, imagine, date personale, etc. care au fost introduse in cadrul site-ului si care pot aduce daune altor persoane Membre sau Non-Membre.
Imatematica.ro isi rezerva dreptul de a califica anumite actiuni drept frauda nu numai pe baza informatiilor tehnice, ci si pe baza expertizei Echipei imatematica.ro; isi rezerva dreptul de a nu face publice sistemele de fraudare descoperite.

10. Sanctiuni

Imatematica.ro isi rezerva dreptul de a nu sanctiona imediat Utilizatorii care incalca politicile imatematica.ro.

Sanctionarea incalcarii politicilor site-ului imatematica.ro se face prin suspendarea accesului Utilizatorului la anumite pagini, sectiuni sau a intregului site imatematica.ro.

11. Informatii colectate automat de catre site

Site-ul imatematica.ro colecteaza automat anumite date de identificare, cum ar fi adresa de IP a calculatorului Utilizatorului.
Aceste date sunt folosite pentru crearea statisticilor site-ului imatematica.ro, pentru a ajuta sa protejam imatematica.ro de eventualele fraude si pentru identificarea persoanelor care fraudeaza.

12. Forta Majora

Imatematica.ro si partenerii imatematica.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de site-ul imatematica.ro, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa imatematica.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: dezastre naturale, foc, inundatii, erorile de functionare al echipamentului tehnic, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa curentului electric, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele imatematica.ro, erorile de operare, greva, etc.

13. Terminare

Utilizatorul poate termina in orice moment si cu efect imediat orice legatura cu site-ul imatematica.ro. Acest lucru poate fi facut cu sau fara o notificarea prealabila trimisa catre imatematica.ro.
Imatematica.ro poate termina anumite Sectiuni ale site-ului sau tot site-ul, cu sau fara motiv, in orice moment si cu efect imediat. Imatematica.ro nu poate fi raspunzator catre Utilizator sau oricare alta terta parte pentru terminarea Sectiunilor sau a site-ului.

Daca Utilizatorul are obiectii in legatura cu prezentele Conditii sau oricare modificare ulterioara a acestora ori devine nemultumit de Serviciile oferite de imatematica.ro, in orice fel, are dreptul si obligatia de a intrerupe orice legatura cu site-ul.

14. Notificarea

Notificarile din partea Membrului catre Imatematica.ro se vor face prin e-mail cu confirmare de primire.
Imatematica.ro poate trimite notificari sau mesaje pentru a informa Membrul asupra modificarilor din prezentele Conditii sau alte probleme importante. Aceste mesaje impreuna cu notificarile trimise catre Membru prin intermediul Sistemului de Notificari vor constitui notificari catre Membru.

15. Legi

Prezentele Conditii sunt guvernate de legislatia Romaniei.

Utilizatorul si Imatematica.ro sunt de acord sa se conformeze in exclusivitate jurisdictiei instantelor judecatoresti ale Statului Roman.

Daca oricare din prevederile prezentelor Conditii ale serviciului este declarata, de catre o instanta competenta, a fi in contradictie cu legea, atunci respectivele prevederi vor fi reconstruite, cat mai repede posibil, pentru a reflecta intentiile partilor si in concordanta cu celelate prevederi ramase in vigoare.

Orice litigiu in legatura cu prezentele conditii sau serviciile oferite vor fi rezolvate pe cale amiabila si, in cazul in care nu este posibil, se va adresa/solutiona doar in cadrul instantelor judecatoresti din Bucuresti, Romania.

 


                 Preluarea de continut de pe site fara acordul prealabil in format scris din partea iMatematica este interzisa. Utilizarea site-ului sau a serviciilor acestuia reprezinta acordul tau de a respecta Termenii si Conditiile site-ului.